עוגת מספרים- איך להכין עוגה לכל גיל בקלות

נתחיל בחומרים היבשים ונאחד אותם בקערה:
3 כוסות קמח רגיל.
1 אבקת אפיה.
1/2 כפית סודה לשתיה.
1/2 כוס קקאו.
1/1/2 כוס סוכר.
 
בקערת מערבל נקציף 5 ביצים בינוניות.
נוסיף לאחר כדקה 1.5 כוסות סוכר.
נוסיף בהמשך 1 כוס שמן ולאחריה 1 כוס מים חמימים.
ולאחר מכן נוסיף את היבשים לרטובים בהדרגה.
לאפות בחום של 175 מעלות למשך כשעה ורבע בחלק התחתון של התנור.
לבדוק עם קיסם ולוודא שיבש לפני שמוציאים להתקרר.
 
כאשר העוגה קרה ויציבה, יש לחתוך את בסיס העוגה על מנת לקבל מפלס ישר. את העוגה נניח כאשר הצד החתוך כלפי מטה.

קופסת קצפת מתוקה (250 מ"ל)

1 כוס חלב

חבילה 1 אינסטנט פודינג וניל

להקציף הכל ולבסוף להוסיף צבע מאכל לפי הצבע הרצוי ולערבב בעדינות (כדאי להתחיל עם טיפה אחת ואם יש צורך להוסיף עוד).

למראה מקצועי יותר ניתן להכין רויאל אייסינג במקום קרם פשוט.

מתכון:

חלבון מביצה בינונית.
200 גרם אבקת סוכר. 
נשים בקערה יבשה ונקיה את חלבון הביצה.
ננפה את אבקת הסוכר והוסיפו לחלבון תוך כדי ערבוב בכף עץ.
נערבב מספר דקות עד שאבקת הסוכר והחלבון מתמזגים ונוצר קרם סמיך.
השיטה לבדיקת סמיכות רצויה לזילוף, היא להעביר את הכף בקרם ולספור עד 10.
כעת הקרם אמור להתמזג. 
אם התמזג מהר מידי נוסיף מעט אבקת סוכר מנופה ונבדוק שוב.
אם לא התמזג נוסיף טיפות מים בודדות, נערבב ונבדוק שוב. 
כאשר הקרם בסמיכות רצויה נוסיף 2 טיפות לימון לברק. 
ליצירת קרם צבעוני, הפרידו את הקרם למספר קערות, כמספר הצבעים שאתם צריכים.
הוסיפו מעט צבע מאכל לכל קערה וערבבו עד לקבלת גוון אחיד.
הקרם מתאים לזילוף חיצוני של קווי מתאר.
למילוי שטחים הוסיפו מעט מים לקרם ודללו אותו מעט.
את הקרם מעבירים לשקיות זילוף שהם בעצם שקיות ניילון רגילות עם חור בקצה (רצוי להוסיף מזלף פלסטיק בקצה השקית).