סיר פויקה

סיר פויקה להכנת תבשילים בבית ובשטח. מתנה מעולה לחוויית בישול מיוחדת וטעימה, במיוחד לכאלה האוהבים לצאת לטיולי שטח. מתאים במיוחד כמתנה לגבר, מתנת שחרור ועוד.
 
ניתן להוסיף גם ספר מתכונים מיוחד לבישולי פויקה ובישולי שטח.
 
מתכון לתבשיל עוף / בקר:
מצרכים: 2 עופות או  2 ק"ג בשר. ירקות לבחירתכם: 2 בצלים גדולים, 6 גזרים, סלרי, ק"ג תפו"א, ספל אפונה או שעועית ירוקה, חופן שקדים מרוסקים או אגוזי מוסקט, מלח, פלפל, 2 ראשי שום, כוסברה או פטרוזיליה, קישואים, חצילים או כל ירק שבא לכם.
אופן ההכנה: מחממים את הסיר עם שמן ומטגנים את הבצלים חתוכים עבה, מזיזים הצידה לדפנות ומוסיפים את הבשר עד להשחמה, מזיזים ומטגנים את התפו"א. מומלץ להניח בתחתית הסיר כמה עלי כרוב לשיפור הטעם ומניעת הדבקות האוכל לתחתית.
מערבבים את הבצל, הבשר, התפו"א ושאר הירקות, ממיסים את התבלינים בארבע כוסות מים לפחות ויוצקים מסביב. מבשלים על אש מבעבעת כשעה, כאשר בודקים מידי פעם שיש מספיק נוזלים (לא פחות מ-1/3 גובה הסיר). מיותר לבחוש. את האורז מוסיפים בסוף ונותנים לפויקה להתבשל עוד עשרים דקות-חצי שעה.
 
טיפ: מומלץ להוסיף בירה וקולה לתבשיל. ניתן גם להוסיף דבש או סילאן לקבלת מתיקות.
 
גולש מספר: "סיר הפויקה שההורים שלי קנו לי לכבוד השחרור, זו המתנה הכי טובה שקיבלתי בחיים שלי. כל טיול עם החבר'ה אנחנו משתמשים בסיר והתבשילים יוצאים מעולים. הפויקה שימושי לא רק לטיולים, אני הרבה פעמים מזמין אלי חברים לחצר האחורית, שם אנחנו מבשלים בפויקה".
סיר פויקה להכנת תבשילים בבית ובשטח. מתנה מעולה לחוויית בישול מיוחדת וטעימה, במיוחד לכאלה האוהבים לצאת לטיולי שטח. מתאים במיוחד כמתנה לגבר, מתנת שחרור ועוד.
 
ניתן להוסיף גם ספר מתכונים מיוחד לבישולי פויקה ובישולי שטח.
 
מתכון לתבשיל עוף / בקר:
מצרכים: 2 עופות או  2 ק"ג בשר. ירקות לבחירתכם: 2 בצלים גדולים, 6 גזרים, סלרי, ק"ג תפו"א, ספל אפונה או שעועית ירוקה, חופן שקדים מרוסקים או אגוזי מוסקט, מלח, פלפל, 2 ראשי שום, כוסברה או פטרוזיליה, קישואים, חצילים או כל ירק שבא לכם.
אופן ההכנה: מחממים את הסיר עם שמן ומטגנים את הבצלים חתוכים עבה, מזיזים הצידה לדפנות ומוסיפים את הבשר עד להשחמה, מזיזים ומטגנים את התפו"א. מומלץ להניח בתחתית הסיר כמה עלי כרוב לשיפור הטעם ומניעת הדבקות האוכל לתחתית.
מערבבים את הבצל, הבשר, התפו"א ושאר הירקות, ממיסים את התבלינים בארבע כוסות מים לפחות ויוצקים מסביב. מבשלים על אש מבעבעת כשעה, כאשר בודקים מידי פעם שיש מספיק נוזלים (לא פחות מ-1/3 גובה הסיר). מיותר לבחוש. את האורז מוסיפים בסוף ונותנים לפויקה להתבשל עוד עשרים דקות-חצי שעה.
 
טיפ: מומלץ להוסיף בירה וקולה לתבשיל. ניתן גם להוסיף דבש או סילאן לקבלת מתיקות.
 
גולש מספר: "סיר הפויקה שההורים שלי קנו לי לכבוד השחרור, זו המתנה הכי טובה שקיבלתי בחיים שלי. כל טיול עם החבר'ה אנחנו משתמשים בסיר והתבשילים יוצאים מעולים. הפויקה שימושי לא רק לטיולים, אני הרבה פעמים מזמין אלי חברים לחצר האחורית, שם אנחנו מבשלים בפויקה".

אנחנו אוהבים לפנק ברעיונות מעולים ובחדשות על מבצעים ישר למייל. שנרשום אותך?